Rehabilitering

Efter skada, sjukdom eller liknande är det viktigt att hunden får hjälp med att bygga upp sim muskultur på ett korrekt sätt.

Efter skada, sjukdom eller liknande är det viktigt att hunden får hjälp med att bygga upp sim muskultur på ett korrekt sätt. Annars ökar risken för felbelastning, överansträngning och på sikt nya skador. Vi jobbar utefter hundens förutsättningar och strävar efter att återfå normal funktion, styrka och rörlighet. Med hjälp av olika behandlingsmetoder hjälper vi hunden att åter bygga upp sin muskulatur och rörlighet. Tillsammans med dig som djurägare lägger vi upp en träningsplan som passar er. Rehabilitering av hunden är ett komplement till veterinärvården. När vi jobbar med rehabilitering sker det i samrådan med veterinär och anpassas efter hundens tillstånd och utvecklingskurva.

Vi använder oss bla av smärtlindrande behandling, muskeluppbyggande träning, neuromuskulär tränining, vattenträning, vibrationsträning, massage, stretching oh laser. Vi återuppbygger - muskulatur & styrka - koordination & balans - uthållighet. För att din hund ska få en så trevlig upplevelse som möjligt hos oss så kan det vara bra att tänka på följade innan du kommer: Se till så att hunden har fått uträtta sina behov. Hunden bör inte matas en timme före eller efter sin behandling.

Ska du använder försäkring att betala?

Så kan du ber veterinär för en remiss till oss

Rehabiliterings kontroll

Efter skada eller operation, rehabiliteringskontroll ger hunden och ägare en grundläggande progam för rehabilitation till bäst möjligt funktion och råd att hur du kan hjälp din hund att förbättre sig utan skada.

Ingår

mätningar av muskler,

mätning av leder,

gånganalys,

behandling med

laser

djup våg,

pulserad elektromagnetisk fält,  

eller uktraljud

och hem plan på emalj

Du kan be din veterinär skicka en remiss till oss så täcker försäkringsbolagen rehabiliteringskostnaderna helt eller delvis, beroende på bolag och typ av försäkring.